Gepubliceerd op 16 november 2023

Doe mee aan ons onderzoek

Hoeveel beleggingsrisico mogen wij nemen? Op die vraag krijgen we graag een antwoord. Om die reden ontvang je deze of volgende week een brief van ons. In die brief staat een link naar ons onderzoek. Het gaat over jóúw pensioen. Dus we vinden het fijn als je meedoet.

Beleggen is nodig om jouw pensioen te laten groeien
Jij en jouw werkgever betalen iedere maand premie. Of hebben dat in het verleden gedaan. Om jouw pensioen te laten groeien, beleggen wij die premie voor jou. Want beleggen levert meer geld op dan sparen. Maar eerlijk is eerlijk, beleggen is niet zonder risico. Daarom is een goede balans tussen risico en rendement belangrijk.

Waarom dit onderzoek?
Over die balans tussen risico en rendement gaat dit onderzoek. Want om jouw pensioen mee te laten groeien met de stijging van de prijzen, moeten wij risico nemen met onze beleggingen.

Maar hoeveel risico mogen we nemen? Want:
• Wat meer risico betekent een grotere kans op een hoger of een lager pensioen. De hoogte van jouw pensioen kan veranderen.
• Wat minder risico betekent een stabiel, maar waarschijnlijk ook iets lager pensioen. Jouw pensioen groeit niet helemaal mee met de stijging van de prijzen.

Doe mee
Wat vind jij? Hoeveel risico moeten we nemen? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek. Het onderzoek sluit medio december 2023. De uitkomsten van het onderzoek lees je eind januari 2024 op onze website.