Welkom bij het pensioenfonds!

Hier vind je informatie over bedrijfszaken, aanleveren van gegevens of over de factuur.

Wil je de facturen voortaan via e-mail ontvangen?
Geef je e-mailadres door via het werkgeversportaal en ontvang je factuur in je mailbox.

Inloggen werkgeversportaal

Werknemer gaat al vanaf 18 jaar pensioen opbouwen

Op 1 januari 2024 verandert de leeftijd waarop werknemers starten met pensioen opbouwen. Deze  gaat omlaag van 21 naar 18 jaar.

De overheid vindt het belangrijk dat iedereen genoeg pensioen kan opbouwen om later van te leven. Door de startleeftijd te verlagen naar 18 jaar ontstaat een gelijkwaardig arbeidsvoorwaardenpakket voor alle werkenden.

Zijn jouw werknemers onder 21 jaar al aangemeld?
Jij legt samen met jouw werknemers premie in voor hun pensioen. Zorg daarom dat al jouw werknemers van 18 jaar en ouder zijn aangemeld bij het pensioenfonds. Jouw salarispakket wordt aangepast op deze nieuwe regel. Heb je jouw medewerkers van 18 t/m 20 jaar aangemeld? Dan hoef je geen actie te ondernemen.

Vertel jouw werknemers over hun pensioen
Je kunt jouw jonge werknemers uitleggen dat ze per 1 januari 2024 pensioen gaan opbouwen (als het loon hoger is dan € 17.545 per jaar). Ze leggen via hun loon een deel van de pensioenpremie in, dus hun nettoloon wordt misschien lager. Dat is belangrijk voor ze om te weten.

Je kunt ze ook wijzen op deze website waar veel nuttige informatie te vinden is. Zij ontvangen binnen 3 maanden informatie over hun pensioen en het Pensioen 1-2-3.

Maak kennis met onze pensioenconsulent Chris Kuurman

  1. De pensioenconsulent heeft kennis van zaken op het gebied van pensioenen en administratieve processen. Hij ondersteunt je bij vragen op dit gebied en zoekt samen met je naar een oplossing.

  2. Ook neemt hij je veel werk uit handen. Bijvoorbeeld door het organiseren van inloopspreekuren en voorlichtingsbijeenkomsten voor je werknemers. Heb je vragen over het werkgeversportaal of de pensioenregeling? Chris helpt je graag verder.

  3. Maak direct een afspraak.

Bekijk hier meer nieuwsberichten: Nieuws