Pensioen voor je (ex-)partner

Als jij overlijdt, heeft je partner recht op partnerpensioen. Je partner krijgt dan maandelijks een uitkering van het pensioenfonds. Woon je samen? Dan zijn er wel voorwaarden.

Je bouwt jaarlijks 70% van het opgebouwde ouderdomspensioen op aan partnerpensioen.

 

Hoeveel is het partnerpensioen?

Als je nog in de slagersbranche werkt, krijgt je partner na jouw overlijden het partnerpensioen dat je tot je 68e had kunnen opbouwen. Tot aan zijn of haar AOW-uitkering krijgt je partner ook een tijdelijk partnerpensioen.

Als je niet meer in de slagersbranche werkte (of al met pensioen was) krijgt je partner het partnerpensioen dat je tot je overlijden hebt opgebouwd.

Goed om te weten

  1. Als je situatie verandert, kan dit gevolgen hebben voor het partnerpensioen.

  2. Als je met pensioen gaat, kun je het partnerpensioen aanpassen. Het pensioenreglement is hierin altijd leidend.

  3. Woon je samen? Dan zijn er wel voorwaarden

Partnerpensioen voor je ex-partner

Als je gescheiden bent, heeft je ex-partner na jouw overlijden misschien recht op een deel van het partnerpensioen. Het deel dat je opbouwde tot jullie uit elkaar gingen, is voor je ex-partner. Dit heet bijzonder partnerpensioen. We trekken dit af van het partnerpensioen van je nieuwe partner. Die krijgt dan een lager partnerpensioen als jij overlijdt.


Je kan bij een scheiding ook andere afspraken maken met je ex-partner. Als je deze vastlegt in de overeenkomst, stuur ons dan een kopie van deze overeenkomst.